بورسینه – مینا یوسفی؛ ورود سیمان به بورس کالا سبب شده که تا حد زیادی از قیمتگذاری دستوری فاصله بگیرد، صنعت شفافتر شده و جریان نقدینگی قوی وارد صنعت شود. لذا شاهد افزایش قیمت چندین برابری سهمهای این صنعت در سال گذشته بودیم.
نوسانات قیمت مواد اولیه، به ویژه قیمت انرژی، میتواند به افزایش هزینههای تولید و کاهش سودآوری منجر شود. به تازگی طبق بخشنامه ای، از ابتدای خردادماه ۱۴۰۴، تعرفه برق با افزایش میانگین ۳۰ درصدی برای تمام مشترکین اعمال خواهد شد. این تغییر بیشترین اثر را بر صنایع برقبری نظیر آلومینیومسازی، فولادسازی الکتریکی، سیمان و پتروشیمی خواهد داشت.
در صنعت سیمان، بیش از ۳۵ درصد هزینهی نمادهایی مانند سصوفی و سفارس، ناشی از انرژی است که این تغییر، حدودا ۱۰ درصدی افزایش بهای تمامشده را به شرکتها تحمیل خواهد کرد.
البته مدیریت این شرایط برای صنعت چندان دشوار نیست. چراکه بهدلیل پایین بودن قیمت سیمان، با افزایش قیمت انرژی؛ امکان انتقال این افزایش هزینه به مصرفکننده نهایی وجود خواهد داشت.
معرفی اجمالی سفارس و شرکت های تابعه:
موضوع فعالیت شرکت، تولید انواع سیمان و محصولات و خدمات جانبی آن با کیفیتی در سطح بالاترین استانداردهای جهانی و عرضه در بازارهای داخل و خارج است.
مهمترین شرکتهای بورسی آن عبارتند از سیمان آبیک، سیمان خوزستان، سیمان فارس نو و سیمان ساوه بوده و تحلیلگران nav سهم را بیش از ۷۰ درصد پیشبینی نمودهاند.

سفارس و نمودار پیش روی سهم

سفارس را در تایم فریم هفتگی از پیک ۹۹ تاکنون مشاهده میفرمایید. همانطور که مشخص است یک دیامتریک الماسی ABCDEFG تمام و از کف ۳۱۰ تا ۹۰۰ تومان رشد داشته که میتواند بخشی از الگوی سال ۹۹ به بعد باشد.
سپس یک مثلث زمانبر ABCDE تمام شده و حال در ۵ موجی صعودی از الگوی جدید هستیم. لذا شاهد رشد سهم از کف قیمتی ۹۵۰ تومانی در نیمه آبان ۱۴۰۳ بودیم که تاکنون ادامه دارد.
هدفهای مهم نزدیک سهم ۲۴۰۰ و ۲۷۵۰ تومان است و حدضرر را باید محدوده ۲۰۰۰-۱۶۰۰ تومان دانست.