به گزارش بورسینه، در میان صنایع مختلف، صنعت سیمان با ۵۳ درصد و صنعت شیمیایی با ۵۲ درصد رشد، بیشترین بازدهی را به خود اختصاص دادهاند. میتوان گفت که تنها صنعتی که کاملا از ذیل قیمتگذاری دستوری خارج شده است، همین صنعت سیمان بوده که توانسته بهترین عملکرد در میان صنایع بازار را به خود اختصاص دهد. در صنعت شیمیایی نیز افزایش نرخ ارز و رشد قیمت محصولات پتروشیمی و شیمیایی باعث شده تا این گروه جایگاه بالایی در میان صنایع بورسی داشته باشد.
صنعت بانکداری نیز توانسته ۳۴ درصد بازدهی داشته باشد که نشاندهنده بهبود عملکرد نظام بانکی، افزایش سرمایه بانکها و واگذاری دارایی مازاد آنها است.
این در حالی است که فلزات اساسی با ۲۰ درصد رشد، در جایگاه بعدی قرار گرفته است. رشد قیمت ارز توافقی سبب افزایش فروش، اما محدودیتهای انرژی و کاهش نرخهای جهانی سبب کاهش سود خالص این صنعت شده است.
صنایع دارویی و غذایی در سال ۱۴۰۳ رشد محدودی را ثبت کردهاند. صنعت دارو با ۹ درصد و صنعت غذایی با ۵ درصد افزایش، در میان صنایع با رشد ضعیفتر قرار دارند. محدودیتهای ارزی و افزایش هزینههای تولید از جمله عواملی هستند که مانع رشد چشمگیر این صنایع شدهاند.
صنعت خودرو؛ ضعیفترین عملکرد سال
در این میان، صنعت خودروسازی با تنها ۱ درصد بازدهی، ضعیفترین عملکرد را در بین صنایع مختلف به خود اختصاص داده است. چالشهایی نظیر قیمتگذاری دستوری از جمله عواملی بوده که مانع رشد این صنعت شده است. اما به نظر میرسد با تغییر ساختار مدیریتی برخی شرکتهای این صنعت، سال آیندهی بهتری را پست سر بگذارند.