به گزارش بورسینه به نقل از اکوایران، در هفتهای که گذشت، بورس تهران عملکرد چشمگیری داشت. شاخص کل بورس تهران بازدهی هفتگی ۴.۸۲ درصدی را از خود به ثبت رساند و شاخص کل هموزن هم ۳.۷۸ درصد بالاتر از سطح هفته ماقبل خود کار خود را پایان داد.
همچنین آمارها نشان از تعمیق بازار داشت به طوری که میانگین ارزش روزانه معاملات خرد با رشدی ۵۳درصدی بیش از ۱۱هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود و بیش از ۴۹۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی هم در طول هفته وارد بازار شد.

این رشد در فضایی رقم خورد که ارزش معاملات خرد از همان دقایق ابتدایی به بالای ۱,۵۰۰ میلیارد تومان رسید و در پایان روز به رقم قابل پیشبینی۱۰ هزار میلیارد تومان رسید؛ عددی که نشان از بازگشت تدریجی اعتماد به بازار و آمادگی سهامداران برای رویدادهای هفته آینده دارد.

مصطفی ذوالفقاری، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با بازار هفته گذشته گفت، بیشترین تمرکز بازار به سمت اخبار مذاکراتی بود که قرار است شنبه در مسقط ادامه پیدا کند. جو غالب در معاملات چهارشنبه نشان داد که بخش بزرگی از فعالان بازار نسبت به نتیجه این گفتگوها خوشبیناند؛ چرا که جریان نقدینگی به سمت گروههای ریالی محور مانند بانکیها، خودروییها و حتی نمادهای حملونقل تغییر مسیر داد و همین موضوع باعث شد برخی از بازارهای موازی مانند دلار و طلا تحرک خاصی نداشته باشند و صندوقهای طلا علیرغم رشد انس جهانی طلا تا ۳۳۰۰دلار و ثبات نسبی دلار ، با منفی ۲درصد معامله شدند. این در حالیست که اکثر این صندوقها در شرایطی معامله میشدند که حباب منفی قابل ملاحظهای داشتند، با این حال جو کلی بازار سرمایه باعث شد سرمایهگذاران ریسک ماندن در طلا را نپذیرند و ترجیح دهند قبل از تعطیلات آخر هفته، سبدهایشان را متناسب با نتایج احتمالی مذاکرات بچینند.

ذوالفقاری در پیشبینی بازار هفته پیشرو گفت، اگر شرایط سیاسی مبهم باقی بماند یا نشانهای از پیچیدهتر شدن توافق دیده شود، ممکن است هیجانات خرید فروکش کرده و معاملات به سمت تعادل یا حتی عرضه میل پیدا کنند. با این حال، گذر شاخص از مقاومت روانی و تکنیکالی ۳ میلیون واحدی همچنان در چشمانداز قرار دارد و در صورت تأیید اخبار مثبت، این عدد میتواند به سادگی شکسته شود و مسیر تازهای در بازار شکل بگیرد.
در این میان، انتشار شایعاتی مبنی بر تمایل چین به دستیابی به توافقی بر سر تعرفهها، بار دیگر امیدها را برای بهبود فضای بازارهای جهانی بهویژه کامودیتیها افزایش داده است. اگر این گمانهزنیها به تأیید برسند، میتوان انتظار داشت که بازار کامودیتیها به روند عادی بازگردد و حتی شاهد اصلاح قیمت جهانی طلا نیز باشیم. چنین سناریویی میتواند تاثیر مثبتی بر انتظارات تورمی جهانی گذاشته و به ثبات نسبی در بازارهای سرمایه منجر شود.